
یکی از سوالاتی که برای کسانی که قصد کار در عمان و مهاجرت و کار آفرینی در عمان را دارند مطرح می شود و بسیار پرسیده میشود این است که چه نوع تجارتی را انتخاب کنند که از نظر سودآوری و بازدهی پاسخگوی سرمایه گذار باشد و نیاز آن در بازار عمان رو به افزایش باشد. طبیعتا کسی که فرمول سودآوری بالا با هزینه کمتر را در بازار کشوری بداند، بسیار موفق تر عمل خواهد کرد.
در قانون کلی تجارت بین الملل، شما باید به ۴ عامل اصلی برای موفقیت در بیزنس خود توجه کنید:
- مشتری (آیا برای این کالا یا خدمات مشتری وجود دارد؟ آیا عمانیها محصول شما را دوست دارند؟)
- هزینه (چه میزان هزینه برای برای شروع تجارت مورد نیاز است؟ آیا قیمت تمام شده شما برای مشتری قابل پرداخت است؟ از نظر قیمتی نسبت به رقبا کجا قرار دارید؟)
- راحتی دسترسی به کالا و خدمات برای مشتری (آیا مشتری به راحتی به آن کالا و خدمات دسترسی دارد؟ آیا فرآیند خرید و ارایه خدمات برای مشتری ساده سازی شده است؟)
- ارتباط گرفتن با مشتری و دیده شدن (آیا شناخت فرهنگی و مصرفی کشور عمان در بازاریابی شما در نظر گرفته شده است؟ آیا شما با مجاری تبلیغاتی مهم در عمان برای تبلیغات محصول خود استفاده مناسب میکنید؟)
پاسخ به سوالات بالا برای شروع تجارت خود با عمان بسیار حیاتی است. اگر برای بخشی از آن، پاسخی ندارید، باید تحقیقات خود را گسترده تر کنید.
عمانیها به طور کلی فرهنگ و رفتار دوستانه ای با ایرانیها دارند. همین یک عامل، بزرگترین مزیت شما نسبت به سایر رقبا برای نفوذ در بازار عمان و کار آفرینی در عمان است. هر چند که نباید مسائل فرهنگی، مصرفی و اخلاقی را دست کم گرفت.
برای اطلاع از شرایط ویزای کار در عمان مقاله مدارک و شرایط ویزای کار در عمان را بخوانید
۱. عطاری
گیاهان دارویی با خواص فراوانی که دارند این روزها طرفداران زیادی را در کشورهای اسلامی به خود اختصاص داده اند. در نتیجه مغازه های عطاری خیلی بیشتر از داروخانه ها مشتری دارند.
در ایران بیش از ۸۰۰۰ گونه گیاهی پرورش می یابد که ۲۳۰۰ گونه از این گیاهان، دارویی و معطر هستند. این امر فرصت ویژه ای برای سرمایه گذاری ایرانیان در تاسیس فروشگاه عطاری در عمان فراهم می کند.
۲. پوشاک
قسمت اصلی لباس ملی مردان عمان دیشداشا می باشد. آنان از پوششی به اسم ماسار یا کومه برای سر استفاده می کنند. مردم عمان از اقوام متفاوتی تشکیل شده اند. بیشتر آن ها عرب هستند و اصلیت آن ها به منطقه ای در سواحل اقیانوس هند و جنوب شرق آفریقا بر می گردد. مردم عمان به خاطر اصالت خویش سبک لباس پوشیدن خود را از کشورهای مختلف وام گرفته اند. برای مثال کومه کلاه مردم آفریقای شرقی است و ماسار از آسیای جنوبی وارد فرهنگ عمان شده است. این دو پوشش مخصوص سر با دیشداشا (dishdasha) و بیشت (bisht) -نوعی عبا- که لباس های محلی مردم خلیج فارس هستند، ترکیب شده و سبکی متمایز را ایجاد کرده اند که مختص مردم عمان است.
فعالان حوزه پوشاک می توانند در این زمینه ورود پیدا کنند.

عمانی ها عموماً روی سرشان یا عمامه دارند یا کلاه. کوما (کمه عمانی)یک کلاه گرد و بدون لبه است.
🔹قیمت کمه از چهارصد هزار تومان تا هشت میلیون تومان است. این کلاهها از کشورهای مختلف مانند فیلیپین و چین وارد شده و البته بخشی نیز با دستگاههای چاپی در خود عمان تولید میشود.
🔸هنر سوزندوزی سیستان و بلوچستان که فاخر است میتواند سهم خود را از این بازار بهدست بیاورد.
۳- صنایع دستی
همانطور که می دانید یکی از عواملی که گردشگری را توسعه می بخشد رونق صنایع دستی است. سلطان قابوس نیز اهمیت ویژه ای به صنایع دستی می دادند، لذا گسترش همکاری با ایران در تاسیس شرکت های صنایع دستی در زمینه ی آموزش و فروش صنایع دستی از زمان سلطنت سلطان قابوس تاکنون مورد توجه دولت عمان بوده. اکنون روابط خوبی در حوزه های گردشگری و صنایع دستی میان ایران و عمان وجود دارد و عمان نیز خواستار توسعه ی بیشتر فعالیت شرکت های صنایع دستی در زمینه تولید و معرفی دست سازه های سنتی و کلاسیک برای بهبود گردشگری و توسعه ی تجارت غیر نفتی می باشد؛ لذا یکی از فرصت های استثنایی ایرانیان برای سرمایه گذاری در عمان تاسیس شرکت های فعال در زمینه صنایع دستی می باشد.
۴. کارگاه ساخت مبلمان و وسایل منزل
فعالیت در صنعت مبلمان در کشور عمان صنعتی پرسود، پر طرفدار و دارای بازاری بزرگ. همانطور که می دانید عمان کشور وارده کننده صرف نیست و بسیاری از کالاهای مصرفی در خود عمان تولید می شوند.عمانیها در بخش مبلمان و خدمات وابسته، دارای کارخانه هایی برای تولید این محصولات هستند ولی این تولیدات پاسخگوی نیاز داخلی عمان نیست.
مبلمان، تخت خواب، میز و صندلی و … نسبتا مصرف بالایی در خانه های عمانی دارد و پروژه های جدید این کشور همگی به این دسته از خدمات نیازمندند.
۵. احداث فروشگاه آجیل
در زمینه ی فروش و عرضه آجیل شاهد فعالیت شرکت های بازرگانی خشکبار در این کشور هستیم.در این کشو لازم نیست حتما کالا به صورت بسته بندی عرضه شود. بلکه میتوان آجیل را هم به صورت به صورت بسته بندی شده در فروشگاه ها و هم به صورت فله برای فروش داخلی عرضه کرد؛ لذا تاسیس فروشگاه آجیل در عمان فرصت سرمایه گذاری و کار آفرینی فوق العاده ای در اختیار ایرانیان قرار میدهد.
۶. احداث کارگاه بازیافت ضایعات
در خصوص بازیافت و نقش آن در کاهش آلودگیهای زیستمحیطی حرف بسیار است. درصورت جداسازی و تفکیک از مبدا پسماندهای تولیدی، علاوه بر کمک به دفع بهداشتی این طلای سیاه، از آلودگی محیط زیست و از بین رفتن سرمایههای ملی جلوگیری میشود. به همین دلیل عمان درحال سرمایه گذاری در بخش بازیافت ضایعات است و از سرمایه گذاران برای احداث کارگاه بازیافت ضایعات استقبال و حمایت می کنند
۷. فرصت همکاری با فعالان مسکن
خارجی ها مجاز به خرید ملک در عمان هستند همچنین در کشور عمان، اقامت و خرید ملک رابطهای متقابل دارند، یعنی با خرید ملک در مناطق ویژه ای از عمان افراد می توانند اقامت این کشور را بدست آورند؛ لذا برای سرمایه گذاری در عمان، می توانید در حوزه مسکن فعالیت کنید.
۸. رستوران
یکی از حوزههای شغلی پرطرفدار و عامهپسند در زمینه کسب و کار، رستورانها هستند. رستورانها انوع و اقسام مختلفی دارند که یکی از جذابترین انواع رستوران در عمان، مدل سنتی است. درصورت ثبت شرکت در عمان و راه اندازی رستوران باید به طبخ و عرضه غذاهای باکیفیت و درجه یک مشغول شوید.
رستوران سنتی بسیار مورد علاقه مردم عمان است؛ زیرا این مردم علاقه خاصی به صنایع غذایی و سنت ها دارند.

۹. فعالیت در زمینه ساخت و ساز
جدیدترین وضعیت ساخت و ساز مسکن در عمان نشان دهنده بهبود معاملات در این بخش از بازار می باشد که نویدی است برای سرمایه گذاران بخش مسکن و ساخت و ساز در عمان تا بتوانند فعالیت های خود را در این کشور گسترش دهند.
۱۰. گردشگری
کشور عمان یکی از مقاصد عجیب و غریب برای گردشگران می باشد و پر از جاذبه های دیدنی است. آثار تاریخی و طبیعت بکر عمان سالانه گردشگران زیادی را به خود جذب میکند. کسانی که قصد سرمایه گذاری در عمان دارند میتوانند با تاسیس شرکتِ گردشگری، کسب و کار پر رونقی را برای خود ایجاد نمایند.