اگر به دنبال درآمدهای میلیونی هستید و هنر آرایشگری را فرا گرفته اید، یک سالن آرایش تاسیس کنید. ما در این مقاله به شما همه مراحل را توضیح میدهیم. شما با خواندن این مقاله با کلیه شرایط تاسیس سالن آرایش آشنا میشوید

شرایط و مدارک لازم برای تاسیس سالن آرایش
فرد متقاضی برای تاسیس سالن آرایش باید
- حداقل ۱۸ سال تمام داشته باشد
- اگر متاهل است، رضایت محضری از شوهر داشته باشد و اگر مجرد است رضایت محضری از پدرش برای فعالیت در این کار داشته باشد
- سوء پیشینه کیفری نداشته باشد(برای دریافت گواهی عدم سوء پیشینه کیفری، ابتدا در سامانه ثنا ثبت نام کنید و سپس در بخش ثبت درخواست گواهی عدم سوء پیشینه، درخواست خود را به صورت اینترنتی ثبت کنید. )
- به مواد مخدر اعتیاد نداشته باشد.(برای دریافت گواهی عدم اعتیاد به مواد مخدر باید به آزمایشگاه معرفی شده از طرف اتحادیه آرایشگران مراجعه نمایید.)
- ملک مناسب در اختیار داشته باشد
- مدرک معتبر آرایشگری(گواهی نامه مهارتی) داشته باشد
- از مرکز بهداشت شهرستان، کارت معاینه پزشکی فردی را داشته باشد.
شرایط مکان آرایشگاه زنانه
مکان آرایشگاه زنانه باید شرایط زیر را داشته باشد
- آن ملک، تجاری باشد
- متفاضی باید سند مالکیت آن ملک و یا اجاره نامه، صلح نامه، هبه، قراداد مشارکت، مبایعه نامه و یا قراردادهای موضوع ماده (۱۰) قانون مدنی را در اختیار داشته باشد.
- آن ملک، بدهی مالیاتی نداشته باشد و توقیف نباشد.
- مکان آرایشگاه باید ضوابط نیروی انتظامی برای واحد های صنفی را دارا باشد. برخی از این ضوابط عبارتند از:
- نامگذاری واحدهای صنفی باید نام فارسی با مضامین موافق عفت عمومی انتخاب و مطابق با ضوابط تبلیغاتی کشور باشد
- اصول حفاظت فیزیکی ، ایمنی و بهداشتی مکان متناسب با نوع فعالیت جهت پیشگیری از مخاطرات احتمالی (سرقت ، آتش سوزی و… رعایت شود.
- (بقیه این ضوابط را اینجا می توانید بخوانید)
- فضای مورد نیاز آرایشگاه در هر شهری متفاوت است. مثلا در تهران حداقل مساحت برای سالن آرایش ۱۲ متر است. اما در اصفهان یک سالن آرایش درجه ۳، باید حداقل ۱۵ متر و یک سالن آرایش درجه ۱، باید ۳۰ متر فضا در اختیار داشته باشد. برای اطلاع از مساحت مورد نیاز در شهر خودتان با اتحادیه آرایشگری زنانه شهرتان تماس بگیرید.همچنین میتوانید در سامانه جست و جوی مجوزهای کشور اطلاعات مورد نیاز خود را در مورد مساحت لازم برای ایجاد آرایشگاه در شهرتان به دست بیاورید.
- نزدیک به تعمیرگاه ها و مراکز خدمات خودرویی (مثل مکانیکی، صافکاری، باطری سازی، تعویض روغن، آپاراتی و …) و همچنین نمایشگاه خودرو، آرایشگاه مردانه، موسسات و آموزشگاه های مردانه و … نباشد.
- داخل پاساژ، بازارچه و مجتمع تجاری که بورس مشاغل غیر مرتبط است، نباشد.
- ملک باید آیفون تصویری داشته باشد.
- داخل ملک نباید از بیرون قابل رویت باشد.
- آن ملک باید ضوابط بهداشت ساحتمان طبق دستورعمل اجرایی بازرسی بهداشتی از آرایشگاه را داشته باشد. برخی از این ضوابط عبارتند از:
- اتاق آرایش ناخن(مانیکور و پدیکور) باید کاملا تا زیر سقف از سایر قسمت های سالن آرایش مجزا باشد و جنس دیوار قابل نظافت بشد .
- پوشش دیوار سالن انجام خدمات میکروپیگمنتیشن باید تا زیر سقف صاف بدون شکاف و از جنس سنگ، کاشی یا سایر مصالح مشابه مقاوم در برابر شستشو و گندزدایی باشد.
- ( بقیه این ضوابط و متن کامل دستور عمل اجرایی بازرسی بهداشتی از آرایشگاه را اینجا بخوانید)
- دوربین مدار بسته در محل آرایشگاه نصب نباشد. اما در ورودی و خروجی آرایشگاه باید دوربین مداربسته نصب شده باشد.
مراحل تاسیس آرایشگاه
مرحله اول
متقاضی باید در سامانه اصناف ایران درخواست خود را برای دریافت پروانه کسب ثبت کند. برای ورود به صفحه ثبت نام اینجا را کلیک کنید
شما پس از ثبت نام در سایت، اطلاعات و مدارک لازم را وارد کنید. وقتی کد رهگیری را دریافت نمودید، مرحله اول به پایان میرسد و باید وارد مرحله دوم شوید.
توجه: شما میتوانید برای پیگیری روند کاری خود به سامانه مراجعه کرده و با کمک کد رهگیری که به هنگام ثبت نام به شما داده شده و یا شماره کارت ملی وارد شوید و از وضعیت جواز خود اطلاعات لازم را به دست آورید.
مرحله دوم
در این مرحله، مدارک شما، توسط اتحادیه آرایشگران مورد بررسی قرار میگیرد. چنانچه مدارک هویتی و مهارتی شما مشکلی نداشته باشد و استعلامهای مربوط به عدم سوء پیشینه و عدم اعتیاد به مواد مخدر شما تایید شود، به شما اطلاع داده میشود که کارشناسان اتحادیه برای بازرسی مکان آرایشگاه مراجعه مینمایند.
مرحله سوم
کارشناسان اعزامی از طرف اتحادیه، مکان اعلام شده از سوی شما را با توجه به چک لیست خود بررسی میکنند و نتایج بررسی خودشان را به اتحادیه اعلام میکنند.
مرحله چهارم
چنانچه مکان اعلامی از سوی شما، مورد تایید کارشناسان قرار بگیرد، مجوز کسب برای شما صادر میشود و شما باید مبلغی را به عنوان حق عضویت و ورودیه بپردازید که در تهران، مبلغ ورودیه برای سال ۱۳۹۹، هشتصد هزار تومان و حق عضویت سالانه ششصد هزار تومان و در تبریز هم مبلغ ورودیه و هم حق عضویت سالانه هشتصد هزار تومان بوده است.