مراسم عروسی و شب عروسی یکی از مهمترین لحظات در زندگی هر دختری است. هر دختری دوست دارد شب عروسی خاطرهانگیزی داشته باشد و لحظات در آن شب به گونهای سپری شود که حتی اگر سالها بعد نیز شب عروسیش را به یاد بیاورد، لبخندی بر لبش بنشیند.
یکی از عواملی که در ایجاد چنین حس قشنگی در شب عروسی نقش پررنگی دارد، لباس عروس است. عروسی که لباس عروس متناسب با اندام و رنگ پوست خود انتخاب کرده است، زیباتر دیده میشود. همچنین تصویر حذابتری از خود در ذهنها بر جای میگذارد. پس باید عروس در انتخاب لباس عروس دقت زیادی داشته باشد.
مقاله مزون لباس عروس خوب چه ویژگیهایی دارد را از دست ندهید
اما نکته مهمی که وجود دارد این است که گاهی همین لباس عروس باعث یک دعوای بزرگ بین صاحب مزون و خریدار میشود. مثلا لباس عروس بر طبق خواست شما دوخته نشده است. یا این که وقتی اجاره کردید، لباس عروس آسیب میبیند. همچنین ممکن است در زمانی که صاحب مزون قول داده بود، لباس عروس آماده نشده باشد و…
پس بهتر است یک قرارداد بین خریدار یا اجاره کننده لباس عروس و صاحب مزون باشد تا اگر مشکلی پیش آمد، حداقل خسارات مالی این مشکل جبران شود.

نکات تنظیم قرارداد
برای تنظیم قرارداد به این نکات توجه کنید
۱– مشخصات طرفین قرارداد و همچنین مشخصات لباس عروس مورد نظر خود را به دقت در قرارداد قید کنید. یعنی لازم است در قرارداد موارد زیر را لحاظ کنید
- اطلاعات طرفین قرارداد: در این قسمت می بایست این اطلاعات در خصوص مـــزون ذکر شود ( نام مزون ، آدرس دقیق ، تلفن ، شماره همراه ، فاکس ، نام مدیر مزون )
- روز و تاریخ پرو لباس (تعداد دفعات پرو به همراه روز و تاریخ مشخص شود)
- روز و تاریخ تحویل لباس (زمان تحویل لباس بصورت کامل را دقیق مشخص نمائید، سعی کنید ۱۰ روز جلوتر از مراسم لباس تان را تحویل بگیرید.)
- نوع قرارداد (خرید ، اجاره)
- نام دوزنده لباس شما (در صورت سفارش جهت دوخت لباس برای خرید یا اجاره، حتماً از مدیر مزون بپرسید چه کسی خیاط لباس شماست و حتماً با خود آن شخص در خصوص مدل لباس صحبت کنید)
- وصف دقیق لباس عروس یا پیوست کردن عکس مورد نظر به قرارداد (وصف مدل لباس، وصف جنس پارچه و کیفیت متریال مورد استفاده، کیفیت دوخت لباس شامل پارچه های ترک، ساتن های آمریکایی ، گیپورهای فرانسوی و …)
۲– برخی مزونها لباس عروس را با ملحقات خاصی اجاره میدهند. کلاه، تور، گل سر، دستکش، شنل، تاج و… هم میتواند مورد اجاره قرار بگیرند. بنابراین اگر قصد استفاده از این موارد را هم دارید در مشخصات و موضوع قرارداد آن را درج کنید. چرا که هزینههای جانبی این وسایل نیز در مبلغ قرارداد موثر هستند.
۳– اگر لباس عروسی که اجاره میکنید پیش از تحویل نیاز به تغییراتی نظیر گشاد یا تنگ کردن کمر و سرآستین و یا هر نوع تغییر سایز دیگر دارد، حتما در قرارداد قید کنید.
۴– مبلغ کل قرارداد و شیوه پرداخت آن (پرداخت بیعانه و…) را مشخص کنید. اصولا نیمی از مبلغ قرارداد هنگام امضای قرارداد و نیمی دیگر هنگام تحویل لباس عروس مطابق با قرارداد پرداخت میشود. اما میتوان این معادله را با توافق طرفین تغییر داد.
۵– توجه داشته باشید که اهمیت دارد وظیفه شستوشو و اتوشویی بر عهده چه کسی است. در غالب موارد وظیفه شستوشو اولیه قبل از تحویل لباس عروس، بر عهده مزون است و وظیفه شستوشو و پرداخت هزینه خشکشویی پس از مراسم عروسی بر عهده مشتری است. در واقع به هزینههای خشکشویی و… در مبلغ کل قرارداد توجه کنید.
۶– شیوه حملونقل لباس عروس و هزینه آن هم موضوعی است که باید تصریح شود. ممکن است وظیفه ارسال بر عهده مزون باشد. هم چنین ممکن است مشتری شخصا یا با استفاده از پیک برای دریافت و ارسال لباس عروس اقدام کند. در هر حال باید به این موارد توجه داشته باشید.
۷– تعهد اصلی مزون، در تحویل به موقع لباس عروس به مشتری است. به دلیل آنکه برگزاری مراسم عروسی روز و ساعت خاصی دارد، تحویل به موقع لباس عروس اهمیت حیاتی دارد. به همین خاطر برای تاخیر در تحویل لباس عروس در موعد مورد نظر و یا عدم تطابق با نمونه مورد توافق، حتما خسارت قابل توجهی را به عنوان وجه التزام معین کنید. همچنین امکان فسخ قرارداد را نیز در این حالت تصریح کنید.
اگر برایتان مشکلی پیش آمد شما میتوانید با همین قرارداد، از طریق مراجع قضایی و صنفی مانند اتحادیه خیاطان، سازمان تعزیرات با تلفن تماس ۱۲۴ و… پیگیری نمایید.