صفر به یک نوشته پیتر تیل بنیانگذار و مدیرعامل سابق Paypal و سرمایهگذار استارتاپهایی نظیر فیسبوک، اسپیس ایکس، لینکدین و موسسه خیریه «کمک هزینه تیل» است. او یک کارآفرین و سرمایهگذار خطرپذیر واقعی است. وی در این کتاب نکات مهمی را نوشته است. این کتاب مناسب افرادی است که دوست دارند در حوزه کسب و کارهای نوین و راه اندازی کسب و کار و راه اندازی استارت آپ فعالیت نمایند.

درباره کتاب
این کتاب به بیان نکاتی در مورد استارت آپها میپردازد. پیتر پتل کارآفرین موفقی که کارهای زیادی انجام داده، در این کتاب شرح میدهد که چگونه شرکتهای بزرگ از هیچ متولد میشوند.
کتاب صفر به یک بین کارآفرینان و استارتاپها بسیار محبوب است. مجله فوربز گفته خواندن این کتاب به شما احساس قدرت فرابشری میدهد. صفر به یک از زمان انتشار همواره در لیست پرفروشترین کتابهای حوزه نوآوری، کارآفرینی و استارتاپها بوده است و اغلب در دستهی «کتابهایی که حتما باید مطالعه کرد» قرار میگیرد.
پیتر تیل که خود بیش از ۲.۲ میلیارد دلار ثروت دارد، مسیر تاریخی تولید ثروت و رابطه آن با نوآوری را در کتابش به خوبی تشریح میکند. در این کتاب همچنین درباره ماهیت رقابت، تولید محصول و سرمایهگذاری و اهمیت داشتن تیم خوب حرف میزند.
مارک زاکربرگ، خالق و مدیرعامل فیسبوک درباره این کتاب میگوید: «این کتاب، ایدههایی کاملا نو و ارزشمند در زمینه چگونگی خلق ارزش در دنیای فعلی ارائه مینماید.»
ایلان ماسک، خالق و مدیرعامل تسلا و اسپیس ایکس نیز در خصوص کتاب میگوید: «پیتر تیل خالق چندین شرکت نوآوری و تغییردهنده بازی است. صفر به یک به ما میگوید که او چگونه اینکار را کرده است.»
این کتاب ارزش چندبار خواندن را دارد. به قول نویسنده کتاب قوی سیاه «وقتی یک فرد ریسکپذیر کتابی مینویسد، بخوانیدش. اگر آن فرد پیتر تیل بود، دوبار آن کتاب را بخوانید، حتی برای احتیاط سه بار! این یک کتاب کلاسیک است.»
بخشی از کتاب
پیتر تیل به کارآفرینان چهار توصیه می کند
۱ -پیشرفتهای افزایشی داشته باشید
دیدگاههای بزرگ، حباب را بزرگتر کردند؛ پس نباید آنها را رها کرد. هرکسی که ادعا میکند میتواند کار بزرگی انجام دهد، احتمال دارد این کار را انجام دهد و هرکه بخواهد دنیا را تغییر دهد باید فروتن تر و افتاده تر باشد. فقط گامهای کوچک تنها مسیر امن رو به جلو هستند.
۲-چابک و انعطاف پذیر بمانید
همه شرکتها باید «چابک» باشند که رمز آن «بدون برنامهریزی بودن»است. نباید بدانید که کسب وکار شما قرار است چه بکند؛ درحالی که برنامه ریزی باید خودخواهانه و انعطاف ناپذیر باشد. در عوض باید امتحان کنید،تکرار کنید و کارآفرینی را با یک باور واقع گرایانه تجربه کنید.
۳ -با رقابت پیشرفت کنید
سعی نکنید بدون آمادگی یک بازار جدید خلق کنید. تنها راه شروع کسب وکار واقعی این است که با مشتری موجود کار خود را شروع کنید. بنابراین باید شرکت خود را با توسعه محصوالت شناخته شده ای که رقبای موفق تاکنون ارائه داده اند، بنا نهید.
۴ -روی محصول تمرکز کنید، نه فروش
اگر محصول شما برای فروش نیاز به تبلیغات یا بازاریاب دارد، هنوز به اندازه کافی محصول خوبی نیست. فناوری اصولا مربوط به توسعه محصول است نه توزیع آن. دوره تبلیغات گسترده به روشنی اسراف کارانه بود. بنابراین تنها راه رشد پایدار، گسترش خود به خودی و تبلیغ دهان به دهان است.
این درسها در دنیای استارت آپ به باورهای غالب تبدیل شده اند. کسانی که این باورها را نادیده بگیرند سرنوشت شوم فناوری در رکود سال ۲۰۰۰ را به جان خریده اند.
شما می توانید برای دانلود و خرید این کتاب استارت آپی یعنی کتاب صفر به یک: نکاتی در مورد استارتاپها (چگونه آینده را بسازیم) با ترجمه واسع علوی، راهله یوسف زاده به اینجا مراجعه نمایید.